Правителството прие проект на закон за европейската заповед за защита, който въвежда в българското законодателство изискванията на Директива 2011/99/ЕС.
Със законопроекта се създава самостоятелна уредба за признаване, изпълнение, издаване и изпращане на европейска заповед за защита. В съответствие с нея мярка за защита, постановена в една държава-членка, ще може да бъде прилагана на територията на всяка друга държава-членка, в която защитеното лице пребивава.

продължава>

Износителите на дървесина и дърводобивните дружества заявиха вчера по време на пресконференция на, че протестира срещу  Решението за забрана износа на дървесина в срок от три месеца, публикувано в бр. 18 на Държавен вестник от 10.03.2015 г. и веднага влязло в сила.

продължава>

Правителството одобри допълнителен трансфер от 50 млн. лв. по бюджета на държавното обществено осигуряване за 2015 г. Средствата са за еднократно изплащане на допълнителна сума  към пенсиите за месец април.
По 40 лв. ще получат хората с пенсии или сбор от пенсии, заедно с добавките и компенсациите към тях, чиито размер за април 2015 г . е до 286 лв. включително. Това ще обхване пенсионерите с месечни доходи до определената линия на бедност.
Подобен акт кабинетът прие и в навечерието на Коледните и Новогодишните празници.
Постановлението е одобрено неприсъствено.
Пресцентър МС


 

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров връчи вчера знамето на града, футболна топка и грамота на Георги Йорданов, играещ ст.треньор на АФК „Верея 1995“. Старозагорският отбор по минифутбол завоюва Суперкупата на България за сезон 2014-2015.

продължава>

Министерският съвет предлага на президента на Република България да издаде указ за освобождаване на Светлозар Лазаров като главен секретар на Министерството на вътрешните работи и за назначаване на Георги Костов на тази длъжност.

продължава>

НАП започва проверки на търговците на едро с цветя в цялата страна, съобщиха от приходната администрация. Анализ на риска за укриване на печалби от произвеждащи или търгуващи с цветя и растения, е установил, че средногодишно бюджетът губи по 6,9 млн. лв. от непостъпили ДДС и преки данъци от дейността в този сектор.

продължава>

Въвеждане на електронен изплащателен картон, по който ще се извършва и отчита плащането на пенсии в пощенските станции, предвиждат одобрените от правителството промени в Наредбата за пенсиите и осигурителния стаж. Кабинетът прие изменения в общо седем нормативни акта, свързани с промените в Кодекса за социално осигуряване, в сила от 1 януари 2015 г.

продължава>

На 11 март /сряда/ от  19 часа на сцената на Държавна опера-Стара Загора ще видите вълнуващо концертно изпълнение на „Трубадур“- великата опера на Джузепе Верди. С невероятните солисти: Елена Баръмова, Даниела Дякова-гост, Валери Георгиев-гост, Иван  Кабамитов, Александър Марулев  и др,   хор и оркестър на Държавна опера-Стара Загора. Диригент – Маестро Георги Димитров.

продължава>

Кабинетът ще предложи на Народното събрание проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за опазване на околната среда.
Направеното изменение ще облекчи малкия и среден бизнес от административни и финансови тежести. То предвижда да не се провежда процедура по преценяване на необходимостта от извършване на оценка за въздействието върху околната среда за изменения или разширения на редица действащи обекти в населените места, както и за някои инвестиционни предложения с административен характер.

продължава>

Хиляди жители на Стара Загора съпроводиха 300-метровият национален флаг в похода му към Мемориалния комплекс „Бранителите на Стара Загора“. За първи път, по идея на кмета Живко Тодоров, знамето извървя трикилометровия маршрут навръх Националния празник 3-ти март, носено от 300 военнослужещи от Втора механизирана бригада и предвождано от конницата на прабългарската школа „Багатур", общинското и областно ръководство, съпътствано от 17 ученически групи, членове на клуб „Традиция“, патриотични и обществени организации, много граждани.

продължава>

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ