Областният управител инж. Георги Ранов и зам. областният управител Мариана Кръстева присъстваха днес на тържествена Великденска служба и водосвет, които отец Йордан Карагеоргиев отслужи в Старозагорския затвор. Над 100 лишени от свобода изслушаха словото на отец Йордан.

продължава>

Министър-председателят Бойко Борисов ще присъства на официалното откриване на изложбата „Епопея на тракийските царе – археологически открития в България“, което ще се състои днес в Музея „Лувър“ в Париж. Изложбата се провежда под патронажа на премиера и в нея ще участват със свои експонати 17 български музея.

продължава>

- сн. cross.bg Председателят на столетницата Михаил Миков заяви, че БСП е отворена за диалог с коалиции за местните избори, стига това да става на базата на лявата политика в местната власт
Казанлъшките социалисти Николай Терзиев - председател на БСП-Казанлък, Александър Минчев, Иван Гороломов и Васил Самарски - председател на областния съвет на БСП бяха делегати на 48-ия конгрес на БСП. Партийният форум се състоя вчера в зала 1 на НДК в София. 
Началото на Заседанието на 48-ия конгрес на БСП бе даден от лазарките на ансамбъл "Здравец". 

продължава>

Ако си чужденец и си решил да посетиш България, ти предварително си информиран къде трябва да отидеш, за да получиш възможно най-пълна представа за мястото, в което си попаднал. Туристическите фирми достатъчно са се постарали да те облекчат.

продължава>

Районните управления “Полиция” в Старозагорска област ще осъществяват засилени мерки за гарантиране сигурността на гражданите и опазването на обществения ред през предстоящите Великденски празници.

продължава>

Правителството одобри разполагането на Щабен елемент за интегриране сили на НАТО (NATO Force Integration Unit - NFIU) на територията на Република България, което да се реализира по Програмата на НАТО за инвестиции в сигурността (NATO Security Investment Program, NSIP).
Предвижда се елементът да бъде за командване и управление на батальонно ниво, който да провежда подготовката на придадените му формирования, да подготвя и поддържа съоръжения и оборудване за отговор на военно-политическа криза.

продължава>

Правителството прие решение за забрана за транспортиране с цел внос на всички видове боеприпаси за огнестрелни оръжия, както и транспортиране на боеприпаси за огнестрелни оръжия на територията на Република България от територията на друга държава-членка, с цел утилизация и/ или унищожаване.

продължава>

Правителството предлага на Народното събрание да вземе акт от Протокол към Конвенция № 29 на Международната организация на труда (МОТ) относно принудителния труд и Препоръка № 203 на МОТ относно предприемането на допълнителни мерки за ефективно противодействие на принудителния труд. Смисълът на процедурата по вземане на акт от Конвенция, Протокол или Препоръка, е свързана с формиране на обществено мнение за приемане на по-ефективни мерки на национално равнище, които да отговарят на тези международни инструменти.

продължава>

През 2014 г. на работа са постъпили общо 66 922 лица над 50-годишна възраст. Това е записано в одобрения от правителството Доклад за отразяване на Националната концепция за насърчаване на активния живот на възрастните хора в България (2012 - 2030 г.) в секторните политики за периода 2012-2014 г.

продължава>


Винаги съм казвал, че всичко в една държава зависи от политическата воля и от политическата отговорност. Вече месеци полагаме огромна енергия и воля в борба с контрабандата и констатациите ми са повече от отчайващи.

продължава>

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ