Днес бе подписана Работна карта за провеждане на профилактика и конкретни действия за ограничаване на горската сеч и опазване на горските масиви на територията Регионално управление на горите-Стара Загора.

продължава>

Във връзка с възникнали въпроси към българското правителство по повод вчерашната пресконференция на представители на дружеството „LIC33“, заявяваме следното: Българското правителство наблюдава с подчертано внимание всички големи сделки с активи, за които се предполага, че имат връзка с Корпоративна търговска банка (КТБ) и обвиняемия Цветан Василев.

продължава>

Правителството одобри годишния доклад за 2014 г. за изпълнението на Плана за действие за осигуряване на равни възможности за хората с увреждания. В документа са отразени дейностите, осъществени през миналата година от отговорните за изпълнението на Плана институции, имащи отношение към проблемите на хората с увреждания в България.

продължава>

За поредна година Община Стара Загора се присъединява към световната инициатива „Часът на Земята“, която ще се проведе тази събота. От 20:30 до 21:30 ч., в съботния ден, ще бъде изгасено художественото осветление на сградата на общината и на културните институции в града.

продължава>

България получи разписка с окончателния идентификационен номер на помощта от Европейската комисия съгласно Регламент (ЕС) № 702/2014 на Комисията от 25 юни 2014 година относно деклариране на някои категории помощи в секторите на селското и горското стопанство и в селските райони за съвместими с вътрешния пазар в приложение на членове 107 и 108 от Договора за функционирането на Европейския съюз и за отмяна на Регламент (ЕС) № 1857/2006 на Комисията.

продължава>

1,39 млрд. евро е бюджетът на оперативната програма и  ще бъде  инвестиран в подкрепа за икономическия растеж на  малки и средни предприятия в България Европейската комисия одобри оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" 2014 - 2020 за България, съобщиха от МС във вторник. 

продължава>

На 7-ми март , в навечерието на празника на жената в панорамния ресторант на х-л "Бургас" избухна взрив от весело настроение , музика и песни.Празничното шоу"Захари Чернев и приятели"  се състоя от 19.00 часа на 7 март тази година и включи познати и любими на публиката лица от сцената, между които звездите от X factor , Захари Чернев , бургаски млади звезди от "Гласът на България" , руската изгряваща звезда Ингга , нова песни от бургаски автори , томбола "Билет за Рим " и още много изненади в едно ексклузивно шоу, посветено на Осми март.

продължава>

Европейската федерация по Ушу (EWUF) съобщи на официалния си сайт, че 30-та годишнина на Ушу в Европа ще бъде отбелязана в Стара Загора. Близо 1 000 спортисти, треньори и делегати от 30 държави ще дойдат в града по време на Европейското първенство по Ушу, което ще се проведе в общинската спортна зала „Иван Вазов“ от 13 до 22 май 2015 г.

продължава>

Очаквам гражданското общество да бъде сериозен коректив и съюзник за съдебната реформа и борбата с корупцията
Очаквам гражданското общество да ни подкрепи и да бъде критичен коректив при изпълнението на законите и мерките, заложени в стратегиите за борба с корупцията и съдебната реформа.

продължава>

не бе постигнато споразумение с Комисията по земеделието и храните

Не се стигна до консенсус за отмяната на Забраната за износ на необработен дървен материал по време на срещата между представителите на бранша и Комисията по земеделието и храните, която се състоя вчера. От Комисията информираха, че започват подготовка за промени в Закона за горите. Това не удовлетвори исканията на износителите на дървесина и дърводобивни дружества в България.

продължава>

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ