В долината:
Правителството ще предложи на Народното събрание поправки в Закона за чистотата на атмосферния въздух. С част от текстовете се транспонират изискванията на новото европейско законодателство, а с друга се въвеждат промени, свързани с общинските програми за намаляване нивата на замърсителите в районите с нарушено качество на въздуха.

продължава>

С промени в Закона за насърчаване на заетостта (ЗНЗ) правителството предлага въвеждане на дуално обучение и мерки за разширяване на обхвата и ефективността на активната политика на пазара на труда.
Предвижда се за въвеждане на дуалното обучение за безработни лица без квалификация да се предоставят суми на работодатели за всяко разкрито работно място за обучение чрез работа.

продължава>

На 12 и 13 юни /петък и събота/, в общинската спортна зала „Иван Вазов“, фехтовален клуб „Железник“ организира финален кръг за „Купа България“. На фехтовалните пътеки сили ще премерят сабльори от почти всички възрастови групи - деца до 11, 13 и 15 години, младежи и девойки, мъже и жени. Организаторите очакват в Стара Загора да дойдат над 80 фехтовачи от цялата страна.

продължава>

"Предлаганите от управляващите 65 години възраст и 40 години стаж са невъзможна реформа. Трябва да започнеш да работиш веднага, след като завършиш образованието си, и да не пропускаш нито един ден, за да можеш да се пенсионираш на 65 години.", това каза Корнелия Нинова пред журналисти по повод предложенията на правителството за промени в условията за пенсиониране. 

продължава>

С изпълнение на фестивалния химн „Зара джаз фанфари“ от Любомир Денев точно в 19 часа на 11 юни ще се открие четвъртото издание на международния фестивал „Джаз форум Стара Загора“.

продължава>

Още статии...

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ