В долината:
За девета поредна година Дружеството за Обединените нации в България организира национална кампания за избор на „Български младежки делегати“.

Български младежки делегат е млад човек, избран чрез прозрачен национален конкурс, който се включва в делегацията на България към Общото събрание на ООН и работи, с права сравними с тези на истински дипломат, по решенията на ООН за младежта.

продължава>

Днес СОУ „ Поп Минчо Кънчев” към Старозагорския затвор отпразнува своята трийста годишнина. Училището отваря врати през 1985 г. и първоначално е средно професионално техническо училище.

продължава>

През новата учебна 2015/2016 г. и за шестокласниците ще бъде създадена целодневна организация на учебния ден. Това ще се отнася също за всички ученици от първи до осми клас на средищните училища (вкл. непътуващите).

продължава>

Правителството прие постановление, с което потвърди определените в началото на годината размери на минималната работна заплата за страната през 2015 г. – 360 лв. от 1 януари и 380 лв. – от средата на годината.
С постановлението се отговаря на мотивите на Върховния административен съд, с които предишният нормативен акт беше отменен, като проектът беше обсъден в Националния съвет за тристранно сътрудничество.
Пресцентър МС
Правителството одобри Национална програма за превенция и ограничаване на свлачищата на територията на България, ерозията и абразията на Дунавското и Черноморското крайбрежие за периода до 2020 г.

продължава>

Още статии...

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ