В долината:
Приключи третото издание на Международния кинофестивал „Златната липа“, който се проведе в Стара Загора от 30 май до 3 юни. На официална церемония, в залата на старозагорската опера, бяха връчени отличията на заслужилите най-високите оценки на престижното жури, както и наградата за цялостен принос към филмовото изкуство.

продължава>

Обръщение на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски по повод 3-ти юни – Международен ден за безопасно преминаване на жп прелезите Днес, официално отбелязваме Международния ден за безопасно преминаване на жп прелезите. Използвам повода да призова всички български граждани – участници в движението да спазват стриктно правилата и да преминават през прелезите, само когато това е позволено.

продължава>

По време на заседанието си от миналата седмица, Правителството потвърди ангажимента на България за строителството на Фаза II от проекта "Обход на гр. Габрово", включваща тунел под връх Шипка.

продължава>

Правителството предлага на Народното събрание да разгледа и приеме проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за висшето образование. Със законопроекта се постига съответствие с приетата Стратегия за развитие на висшето образование (2014-2020 г.), която предвижда последователни мерки за диференциране на финансирането на висшите училища според резултатите от обучението.

продължава>

Засилен контрол върху планирането и извършването на дейностите в горските територии, както и предприемане на мерки за защита от незаконни посегателства, са част от промените, които Министерският съвет предлага с проект на закон за изменение и допълнение на Закона за горите. Останалите промени са свързани с контрола за добив на дървесина и начина на провеждане на сеч.

продължава>

Още статии...

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ