В долината:
От 1 юли 2015 г. размерът на социалната пенсия за старост се увеличава от 113 лв. на 115,15 лв. Повишението е с 1,9 на сто – процентът, с който ще се осъвременят от 1 юли и всички пенсии за трудова дейност, отпуснати до 31 декември 2014 г.

продължава>

Кампания „Безопасна ваканция” ще привлече вниманието на деца и родители към опасностите, на които могат да бъдат изложени по време на летния отдих. Тя ще се проведе в Стара Загора на 28.05 от 11.00 до 13.30 часа в парк „Александър Стамболийски”.

продължава>

Станислав Марашки получи първа награда за есеистика на тринадесетото издание на националния литературен конкурс "Ний всички сме деца на майката земя", организиран ежегодно от Народно читалище "Христо Смирненски" , столична община и Съюзът на българските писатели. Призът , присъден от жури в състав Евтим Евтимов , акад.Благовеста Касабова и Романьола Мирославова, беше присъден за литературно-критическото есе "Отвъд селския плет на национализма" и беше връчен в Общински културен дом "Искър" в столицата на 11 май 2015 г.

продължава>

Истински филмов маратон ще настане в Стара Загора в последните дни на май и първите дни на юни. Третото издание на международния кинофестивал за ново европейско кино „Златната липа“ ще прави на ден средно по 12 прожекции от 30 май до 3 юни в залите на Държавна опера Стара Загора и на Регионална библиотека „Захарий Княжески“.

продължава>

Големият драматичен и киноактьор Васил Михайлов ще бъде специалния гост на тазгодишното издание на филмовия фестивал „Златната липа“ (30 май – 3 юни) в Стара Загора. Васил Михайлов ще посади свое дръвче в Алеята на липите в Стара Загора, в която вече растат липи, посадени от предходните носители на наградата – актрисата Мария Статулова и италианския актьор и режисьор Джанкарло Джанини.

продължава>

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ