В долината:
Запазването на човешкото достойнство беше ключова тема в официалното обръщение на Папа Франциск към депутатите в Европейския парламент във вторник. Темите за имиграцията, защитата на околната среда, човешките права и демокрацията също присъстваха в речта, с която той призова „Европа да преоткрие най-доброто в себе си“.

продължава>

„Женските тела са се превърнали в истинско бойно поле, а изнасилването се използва като инструмент на войната“, заяви доктор Денис Муквеге от Демократична република Конго при получаването на наградата „Сахаров“ на Европейския парламент на 26 ноември в Страсбург. Той бе избран за лауреат на наградата на ЕП заради това, че е посветил живота си на хилядите жертви на групови изнасилвания и брутално сексуално насилие в конфликта в страната си.

продължава>

Специални мерки за сигурността на сухопътните граници на ЕС във връзка с миграционния натиск поиска зам.-председателката на комисията по вътрешна сигурност на Европейския парламент Илияна Йотова на международната конференция в Рим, организирана от Агенцията за защита на човешките права миналата седмица.

продължава>

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ