В долината:

Цончо Балканджиев от Павликени спечели първата награда в третия национален фотоконкурс „Човекът до мен" с фотографията си „В очакване на добър ден". Събитието по традиция е част от афиша на Чудомировите празници в Казанлък и се организира от Община Казанлък съвместно с „Фотографска академия" - София Браншово сдружение на фотографите.

продължава>

 

В рамките на Чудомировите празници тази година, лъчезарната и слънчева Ганка Стойчева ще представи четвъртата си поред книга. След „Най-хубавият сън", „Голямата изненада" и „Далеч от мечтите" най-новата книга на авторката - „Споделено", вече е факт. В стоте страници на хартиеното издание са събрани 27 разказа и очерци за личности, с които съдбата я е срещнала през годините.

продължава>

"Тази книга се издава в памет на стотиците хиляди тракийски бежанци-изгнаници, прокудени от родните им места в Одринска Тракия през 1913 година.
В памет на всички избити, изклани, насилени и разорени от Арда до Черно и Бяло море.Тази книга нека бъде жълъд посят, а дъба, който ще поникне от нея - да стори сянка на тяхната Мъка и Памет!"

продължава>

На заседание на Комисията за закрила на детето в Казанлък бе одобрено първото за казанлъшка община приемно семейство. То е професионално и предстой в него да бъде настанено дете от институция, но за да се случи това ще трябва да се реализират няколко основни стъпки от целия процес.

продължава>

След няколко поредни гледания на заседания на ОбС, общинските съветници гласуваха "ЗА" предложения от кмета проект за решение, касаещ исканият от общината кредит от фонд ФЛАГ, който трябва да обезпечи проекта за канализацията на квартал "Христо Ботев" и изграждането на тласкател в село Овощник.

продължава>

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ